TEA BREAK AWARD


A díj szabályzata:

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját! Másold be a szabályokat bejegyzésedbe te is!

2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illessz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged!

3. Válaszold meg a 8 kérdést, amit a téged díjazó blogger tett fel!

4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni!

5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért rájuk esett a választásod!

+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek!


Haladjunk sorjában!

Először is köszönöm a díjat, Brukú!

"A humor a legfontosabb. Ha valakinek nincs, vagy nem érti, az szegény ember."
(Leitner Olga)

1. Könyvek vs filmek. Melyik miért jó vagy rossz szerinted?

A könyveket is legalább annyira tudom preferálni, mint a filmeket. Igazából attól függ, milyen a szóban forgó könyv vagy film. A könyvadaptációkból készült filmeket többségében nem szeretem. Hiába képes látványban többet mutatni, a filmből sok minden kimarad, ami a könyvben olvasható. Mint egy jéghegy, amelynek látod a tetejét (a filmet), de a felszín alatt ott rejlik egy jóval tetemesebb darab (ergo: a könyv maga). A könyvektől "önálló" filmek között is vannak persze szörnyűek.

2. Milyen egy blog jó kialakítása/kinézete?

Szerintem egészen szubjektív, hisz mindenkinek más tetszik. Jómagam szeretem az átlátható blogokat, ahol nem kell hosszú időn keresztül keresgélnem. Illetve úgy gondolom, ha történetes blogról van szó, célszerű a történet témájához, illetve a fandomhoz passzoló színvilággal megtölteni. A színek sokat elárulnak.

3. Melyik könyvbéli helyszínre mennél el nyaralni? És melyikre a legkevésbé?

Középföldén szívesen eltölteném a nyaralásomat. Volna mit felfedezni, úgyhogy biztosan nem unatkoznék. Ezzel szemben Panem a legkevésbé sem vonz.

4. Miért a kedvenc témád, amiben írsz? Miért? Mi fogott meg benne?

Évek óta lelkes rajongója vagyok a The Walking Dead nevű sorozatnak, különös tekintettel Daryl Dixonra. A zombiapokalipszis pedig, mint téma, mindig (már a TWD előtt is) vonzott a maga beteges módján. Ehhez hozzáadódik, hogy szeretem az általam kitalált karaktereket kihívások elé állítani. És mi egy zombikkal teli világ, ha nem komoly kihívás? Túl kell élni, élelemhez és innivalóhoz kell jutni, harcolni kell az életben maradásért. Egyszerre lehet izgalmas, szívfacsaró, erőt próbáló, drámai és fojtogató. Persze nemcsak ebben a témában szeretek alkotni, mindössze ezt az egyet hagytam meg publikálásra.

5. Milyen érzések töltöttek el, amikor megírtad és közzétetted az első fejezetet/bejegyzést a blogodon?

Sokáig ódzkodtam a blogspot felületétől, és nem kevés időbe telt, mire meggyőztem magam, hogy semmi veszítenivalóm nem származhat a kipróbálásából. Valószínűleg csak azért tartottam az e felületen történő publikálástól, mert ismeretlen volt számomra a rendszer, nem tudtam, mit hol találok, mit hogyan kellene megcsinálnom. Aztán keresgéltem, nézegettem, próbálgattam, és végül belelendültem. Jó érzés volt az első fejezet publikálása (jesszus, de régen történt!), ám nem túlzottan izgalmas, hisz mint mindenki, nulla érdeklődővel kezdtem, és fokozatosan épül(t) ki a fanfiction olvasótábora. Most már izgatottabb vagyok egy-egy publikálás után, bár a visszajelzések száma nem valami fényes.

6. Ha azt mondanám, hogy megfilmesíteném az egyik regényedet, melyik volna az? Miért?

Őszinte leszek: egyik regényemet sem adnám oda megfilmesítésre. Mármint nem konkrétan neked, hanem senkinek sem. Egy film nem feltétlenül ad hozzá a regényhez. Jellemzőbb, hogy elvesz belőle és ront az összképen.

7. Hogyan szoktál készülni a Karácsonyra? Bevásárlás, díszítés, takarítás, stb...

Kidekorálom a szobámat, az ünnephez megfelelő hangulatot varázsolok. Anyával elintézzük a bevásárlást, együtt díszítjük a fát. Régebben magam is készítettem dekorációs elemeket, de azóta már eltelt pár év, és megannyi olyan teendőm adódott, amik - főleg - az ünnepek környékén elveszik a szabadidőmet.

8. Szoktál saját kézzel készült ajándékokat adni Karácsonykor? Miért?

Nem. Csak a csomagolás származik tőlem. Korábban ajándékoztam általam készített apróságokat, de manapság inkább olyanokkal lepem meg a számomra fontos embereket, amiknek a mindennapjaik során hasznukat tudják venni. Határidőnapló, ruhadarab, konyhai eszköz és társaik.


Tekintve, hogy nem igazán követek más blogokat, vagy akiét mégis, az már megkapta a díjat, nem jelölök meg senkit. Mindenesetre köszönöm még egyszer a lehetőséget, örültem neki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése